Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 04:37 από

Πάμε σε oριστική διακοπή όλων των μπασκετικών πρωταθλημάτων;

Η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της BasketLeague, εγείρει ερωτήματα, όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι και με τις υπόλοιπες κατηγορίες

Πως θα ήταν δυνατό από την ώρα που σταματάει το κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας να έχουμε δράση έστω και μετά από μήνες στα παρακάτω πρωταθλήματα.

Με βάση τα παραπάνω, υπάρχει πολύ μεγάλη πλέον πιθανότητα, να διακοπούν όλες οι κατηγορίες, επαγγελματικές και μη.

Το γεγονός αυτό, αν τελικά ισχύσει, θα επηρεάσει και τις ομάδες του νομού, τόσο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όσο και στα πρωταθλήματα ΕΣΚΑΘ.

Στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αν έχουμε διακοπή, αυτομάτως ο Αίολος και η Νίκη Βόλου ως πρωτοπόροι θα πάρουν τα εισιτήρια για τη Β’ Εθνική κατηγορία. Για τον έτερο εκπρόσωπο της πόλης, όμως τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα, καθώς αυτή τη στιγμή κατέχει την 5η θέση, αλλά επί της ουσίας είναι τρίτος, καθώς έχει κάνει το ρεπό του, σε αντίθεση με τους άλλους πρωτοπόρους.

‘Αρα γεννιέται ένα ερωτηματικό, αναφορικά με το τι θα ισχύσει εδώ, καθώς η Τρίτη θέση είναι πολύ πιθανό να δώσει άνοδο, μέσα από διαδικασία μπαράζ.

Σχετικά τώρα με τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ, εδώ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, καθώς η άνοδος, αλλά και οι υποβιβασμοί έρχονται μέσα από μπαράζ, οπότε η μη ολοκλήρωση των κατηγοριών αυτών θα προκαλούσε ένα γενικότερο χάος.

Προς το παρόν πάντως, όλα τα παραπάνω είναι εικασίες, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι, οπότε αναμένουμε τις εξελίξεις.