Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 08:07 από

Και οι δύο στη μάχη της ανόδου

Το πρωτάθλημα μπάσκετ της Γ’ Εθνικής κατηγορίας έχει διακοπεί και αυτό λόγω κορωνοιού, ωστόσο, στον τρίτο όμιλο οι δύο Τρικαλινές ομάδες αποτελούν σημείο αναφοράς

Ο Αίολος και οι ‘Ικαροι έδωσαν σκληρή μάχη για την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία και το μέχρι τώρα αποτέλεσμα είναι άκρως θετικό, ειδικά για το συγκρότημα του Χάρη Φόρου.

Ο Αίολος με τη διακοπή του πρωταθλήματος κατέχει την πρώτη θέση του 3ου ομίλου, απέχοντας τρεις ολόκληρες νίκες από την Τρίτη θέση της βαθμολογίας και ενώ υπολείπονται οκτώ ακόμη αγωνιστικές.

Οι κυανέρυθροι μόνο αν αυτοκτονήσουν στη συνέχεια θα χάσουν το ένα από τα δύο εισιτήρια για τη Β’ Εθνική κατηγορία.

Και βάσει της έως τώρα αγωνιστικής τους εικόνας δικαιούνται και με το παραπάνω την πρωτιά.

Μία ομάδα αγωνιζόμενη με ιδιαίτερη σοβαρότητα και σταθερότητα, που κατάφερε να κερδίσει σχεδόν τα ντέρμπι και έδειξε ότι διαθέτει ικανούς καλαθοσφαιριστές και εμπειρία για πρωταθλητισμό.

Αναμφίβολα, τα εύσημα ανήκουν και στους δύο προπονητές, τον Ηλία Παπαδημητρίου που ξεκίνησε τη σεζόν για να παραιτηθεί με την έναρξη του Β’ γύρου , αλλά και το Χάρη Φόρο που ανέλαβε στη συνέχεια και οδήγησε εκ νέου την ομάδα στις επιτυχίες.

Σχετικά με τους ‘Ικαρους , τώρα, το συγκρότημα του Κώστα Σδράκα, αν και δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν από ένα σημείο και έπειτα βρήκα τα πατήματά του και με εξαιρετικές εμφανίσεις κατάφερε να αναρριχηθεί στην Τρίτη θέση, ενώ έχει βατό πρόγραμμα, οπότε δεν αποκλείεται να πιάσει και τη Νίκη Βόλου στη δεύτερη θέση, καθώς τις δύο ομάδες τη δεδομένη χρονική στιγμή χωρίζουν δύο νίκες.

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι οι ομάδες μας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι εκείνες που κυριαρχούν στον τρίτο όμιλο.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι μία εξ’αυτών θα πάρει την άνοδο, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και το 2/2.