Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 09:18 από

Eντυπωσίασε τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Ταξιαρχών ο Φώτης Γεωργόπουλος(ΦΩΤΟ)

Στο Δημοτικό σχολείο Ταξιαρχών βρέθηκε σήμερα ο γνωστός προπονητής Kick Boxing Φώτης Γεωργόπουλος, προκειμένου να διδάξει στους νεαρούς μαθητές τα ιδεώδη του αθλητισμού

Ο Φώτης Γεωργόπουλος κλήθηκε στο σχολείο από τους δασκάλους, προκειμένου να διδάξει στα παιδιά τα μυστικά της άθλησης και δη του αθλήματος που ο ίδιος υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια, όντας κάποτε πρωταθλητής και πλέον ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους προπονητές της χώρας, ενώ από τα χέρια του έχουν βγει ήδη αθλητές που αγωνίζονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και ο Στέφανος Μπαγλατσάκος αναδείχτηκε πρόσφατα παγκόσμιος πρωταθλητής στο Κ-1.

Ο Φώτης Γεωργόπουλος, μιλώντας στους μαθητές του δημοτικού σχολείου Ταξιαρχών, τους είπε τα εξής:

Όλοι έχετε ακούσει ότι ο αθλητισμός είναι καλός και όλοι έχετε θαυμάσει Έλληνες και ξένους αθλητές στην τηλεόραση να διαπρέπουν σε διάφορους αγώνες. Αυτό που θέλω να σας πω σήμερα είναι ότι αθλητισμός δεν είναι μόνο οι αγώνες και τα πρωταθλήματα. Αθλητισμός είναι πάνω απ’ όλα το να ασκείστε καθημερινά. Και δεν χρειάζεται κάποιος να είναι φοβερός στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τρέξιμο ή το άλμα εις μήκος για να ασκείται. Ο καθένας από εσάς μπορεί να επιλέξει είτε ένα σπορ που να του αρέσει, αλλά και να έχει την άσκηση στην κάθε μέρα του. Να κάνει δηλαδή ποδήλατο, να περπατάει, να τρέχει, να ανεβαίνει με τα πόδια τις σκάλες αντί να πάρει το ασανσέρ. Όλα αυτά είναι άσκηση και είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από το να καθόμαστε στον καναπέ παίζοντας κάποιο ηλεκτρονικό παιγνίδι ή βλέποντας τηλεόραση. Ο αθλητισμός και η άσκηση κάνουν καλό στην υγεία μας. Εκτός από το να μας βοηθάνε να μην πάρουμε πολύ βάρος και να αποκτήσουμε μυς, κάνει και πολύ καλό στην καρδιά μας. Τη βοηθάνε να είναι γερή και δυνατή. Αυτό που είναι όμως πολύ σημαντικό για την άσκηση είναι το να ακολουθούμε κάποιους κανόνες: - Πρέπει να τρώμε σωστά και σίγουρα να μην ξεκινάμε τη μέρα μας χωρίς πρωινό. Αυτό είναι που θα μας δώσει και τη δύναμη να ξεκινήσουμε σωστά και να «λαδώσουμε» το σώμα μας. Είναι κάτι σαν το αυτοκίνητο που αν δεν του βάλουμε βενζίνη, δεν θα πάρει μπροστά - Επίσης, για να μπορέσουμε να ασκηθούμε, πρέπει να έχουμε χωνέψει το φαγητό μας, που σημαίνει να έχουν περάσει 2 ½ ώρες από το φαγητό πριν κάνουμε κάποιο άθλημα. Αλλιώς δυσκολεύουμε το σώμα μας. - Δεν πρέπει να ξεχνάμε να πίνουμε πολύ νερό μέσα στην ημέρα. Όχι αναψυκτικά, αλλά νερό, που φεύγει από το σώμα μας όταν ιδρώνει κάνοντας κάποια άσκηση. Αυτό το νερό πρέπει να το ξαναβάλουμε στο σώμα μας γιατί το χρειάζεται για να είναι καλά. - Είναι πολύ σημαντικό να ακούμε τους δασκάλους της γυμναστικής και τους προπονητές μας. Να κάνουμε τις ασκήσεις προθέρμανσης που μας λένε και τις διατάσεις μας στο τέλος για να μην πιαστούμε και να μην πάθει ζημιά το σώμα μας. - Πρέπει να σεβόμαστε τους συμμαθητές και συναθλητές μας. Ειδικά στα ομαδικά αθλήματα, έχει σημασία να λειτουργούμε ως ομάδα γιατί έτσι θα πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα και τελικά δεν θα χαλάσουμε και τις φιλίες μας. Οι τσακωμοί δεν χωράνε στον αθλητισμό. - Τα ρούχα που φοράμε όταν αθλούμαστε πρέπει να είναι άνετα και ανάλογα με τον καιρό. Εάν ιδρώσουμε στο κρύο δεν θα μείνουμε με τα ιδρωμένα ρούχα γιατί είναι επικίνδυνο να κρυώσουμε και να αρρωστήσουμε. Καλό είναι να έχουμε πάντα μια δεύτερη μπλούζα για να αλλάξουμε μετά την προπόνηση. Και το καλοκαίρι με τον ήλιο να μην ξεχνάμε να φοράμε καπέλο εάν ασκούμαστε σε εξωτερικό χώρο. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία στον αθλητισμό είναι η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. Δεν θα γίνουν όλοι πρωταθλητές, μπορούν όμως να γίνουν όλοι ΑΘΛΗΤΕΣ και έτσι να διασκεδάζουν και να κάνουν και καλό στην υγεία του.

Εν συνεχεία δέχτηκε ερωτήσεις από τα παιδιά, που εκτελώντας χρέη δημοσιογράφων θέλησαν να μάθουν διάφορα πράγματα σχετικά με το αγώνισμα του Kick Boxing, τις επιτυχίες του Φώτη Γεωργόπουλου, τα συναισθήματά του την ώρα των αγώνων, αλλά και γενικότερα για τις προπονήσεις και τον αθλητισμό.

Ο γνωστός προπονητής απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κάλεσε παιδιά στο βήμα, προκειμένου να τους δείξει κάποια πράγματα που ήθελαν να μάθουν, αλλά και κάποιες κινήσεις του αθλήματος.

Ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν διάχυτος και αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του, ενώ κάποιοι του ζήτησαν και αυτόγραφο.

Εκείνος δε χάλασε χατίρι σε κανέναν. Στο φινάλε υπήρξαν οι καθιερωμένες φωτογραφίες με μαθητές και δασκάλους, με το Φώτη Γεωργόπουλο να ευχαριστεί όλους και προσωπικά τη διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Ταξιαρχών κ. Ελένη Τζαβέλλα, για την άριστη φιλοξενία και τους υπόσχεται ότι σύντομα θα είναι ξανά μαζί τους.

Να σημειωθεί ακόμη ότι υπήρξαν αρκετά παιδιά που εξέφρασαν την επιθυμία τους να ασχοληθούν με το Kick Boxing.

Το φωτορεπορτάζ του Trikalascore από την παρουσία του Φώτη Γεωργόπουλου στο δημοτικό σχολείο Ταξιαρχών:

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ "ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ"