Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016 11:05 από

Ο Τρικαλινός πρωταθλητής του Kick Boxing Στέφανος Μπαγλατσάκος μιλάει αποκλειστικά στο Trikalascore!

O Στέφανος Μπαλγατσάκος είναι ο Τρικαλινός πρωταθλητής του Kick Boxing, ένας νεαρός αθλητής με πολύ ταλέντο και δυνατότητες να φτάσει πολύ ψηλά

Μετράει ήδη μία δεύτερη και μία τρίτη θέση σε Πανελλήνιο επίπεδο. Προπονείται εδώ και 5 χρόνια υπό τις οδηγίες του Φώτη Γεωργόπουλου, ενός ανθρώπου που μέσα από το Σύλλογό του κάνει εξαιρετική δουλειά, έχοντας αναβαθμίσει ιδιαίτερα το άθλημα στα Τρίκαλα.

Ο Μπαγλατσάκος, βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση, καθώς θα μετακομισει στην Αθήνα και θα βρίσκεται πλέον υπό τις οδηγίές του Γρηγόρη Μάλλιου, του κορυφαίου προπονητή Πανελληνίως.

Ο Στέφανος Μπαγλατσάκος μιλάει αποκλειστικά στο Trikalascore και αναφέρεται στην έως τώρα καριέρα του, το Φώτη Γεωργόπουλο, τη νέα πρόκληση, τους μελλοντικούς του στόχους, ενώ ζητάει και τη συνδρομή κάποιων χορηγών που θα τον βοηθήσουν οικονομικά να πετύχει τους στόχους του.

Αναλυτικά η συνέντευξη Μπαγλατσάκου:

-Στέφανε μίλησέ μας για τη μέχρι τώρα πορεία σου στο άθλημα του Kick Boxing:

H συνεργασια με το δάσκαλό μου κ. Φώτη Γεωργόπουλο κρατάει περίπου 5 χρόνια. Νιώθω τυχερός που έχω ένα τέτοιο προπονητή που με ανέλαβε από την πρώτη στιγμή. Με έχει φέρει σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Τώρα θα κοιτάξω να πάω ένα βήμα παραπέρα και για το λόγο αυτό θα μετακομίσω  στην Αθήνα.

-Σε τι ηλικία ξεκίνησες το εν λόγω αγώνισμα;

Ξεκίνησα από την ηλικία των 15 ετών. 'Ημουν συνεχώς καταπάνω σε αυτό το άθλημα, σε καθημερινή βάση. Προπονήσεις, αγώνες, πρωταθλήματα. Από την παιδική ηλικία ασχολούμουν με τον αθλητισμό και κυρίως με το ποδόσφαιρο. Μετά άρχισα το Kick Boxing και είδα ότι αυτό το άθλημα μου ταιριάζει και για το λόγο αυτό το συνέχισα.

-Μίλησέ μας γενικά για το τι προσφέρει το Kick Boxing σε έναν αθλητή:

Αρχικά το Kick Boxing είναι ένα πολύ παρεξηγημένο άθλημα πιστεύω. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι πέφτει πολύ ξύλο, αλλά δεν είναι έτσι. Ειναι ένα άθλημα, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλει. Διδάσκεται ο σεβασμός, η πειθαρχία, το σώμα και το πνεύμα.Τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί πολύ αυτό το άθλημα. Καταλαβαίνει ο κόσμος ότι δεν ειναι έτσι όπως πίστευαν παλιά.

-Ποιες είναι οι έως τώρα επιτυχίες σου:

Μέχρι στιγμής έχω 26 αγώνες εκ των οποίων οι 21 είναι νίκες. Εχω συμμετάσχει σε δύο Πανελλήνια πρωταθλήματα. Τη μία χρονιά ήρθα τρίτος και την επόμενη δεύτερος.

-Ξεκινάει για εσένα μία μεγάλη πρόκληση, καθώς θα προπονείσαι πλέον υπό τις οδηγίες του Γρηγόρη Μάλλιου:

Η άποψή μου είναι ότι για να γίνεις κορυφαίος αθλητής πρέπει δίπλα σου να έχεις κορυφαίους ανθρώπους. Ο κ. Γρηγόρης Μάλλιος είναι ένας προπονητής που η πορεία του έχει δείξει τη δουλειά του και για το λόγο αυτό έχει βγάλει πολλούς επαγγελματίες αθλητές με την προπονητική του.Οι προπονήσεις θα είναι πάρα πολύ σκληρές. Από 1η Σεπτεμβρίου ξεκινάω με το νέο προπονητή μου. Οι προπονήσεις θα διαρκούν πολλές ώρες την ημέρα και θα είναι διπλές και άλλοτε τριπλές, για να φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο.

-Οι μελλοντικοί σου αγωνιστικοί στόχοι ποιοι είναι;

Θα κοιτάξω να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό το κομμάτι και απλούστατα θα ήθελα να βγω στο εξωτερικό, δηλαδή να παίξω σε κάποιες διοργανώσεις Παγκοσμίου επιπέδου, απέναντι στα καλύτερα ονόματα που υπάρχουν στο Kick Boxing.

-Σίγουρα χρειάζεσαι και τη συνδρομή κάποιων χορηγών στην προσπάθειά σου:

Ενας αθλητής εννοείται πως χρειάζεται χορηγούς, για να έχει επιπλέον κίνητρο. Τα πράγματα είναι δύσκολα στις μέρες μας, γιατί η χώρα αντιμετωπίζει μία οικονομική κριση και θα ήθελα να ζητήσω από την αγορά των Τρικάλων τη στήριξη και οικονομική συνδρομή τους, ώστε να πραγματοποιήσω το όνειρο μου και εύχομαι από την πλευρά μου να τους βγάλω ασπροπρόσωπους, ξεπερνώντας τα όριά μου. 

-Εχεις κάποιους αθλητές ως πρότυπο;

Ως πρότυπο έχω έναν αθλητή του εξωτερικού το Ρουζμάλεν που είναι και το πρότυπό μου και εννοείται το Μιχάλη Ζαμπίδη, που είναι ένας πολύ καλός αθλητής και ένας αξιολάτρευτος άνθρωπος.

-Ποια είναι η ψυχολογία ενός αθλητή την ώρα του αγώνα;

Mέσα στον αγώνα όλα αυτά τα αφήνεις στην άκρη, γι'αυτό κάνεις και πολύ σκληρή προπόνηση. Η προπόνηση είναι πιο δύσκολη απο έναν αγώνα. Δε σκέφτεσαι τίποτα άλλο από το να είσαι συγκεντρωμένος, τον αντίπαλο και να καταφέρεις τη νίκη. Τα υπόλοιπα τα αφήνεις στην άκρη. Καταπολεμάς τον εαυτό σου, γίνεσαι ένα με τον πόνο, δε νιώθεις πόνο.

-Πως σχολιάζεις ότι το Kick Boxing αναβαθμίζεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια στα Τρίκαλα;

Με χαροποιεί ότι τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζεται το Kick Boxing στην πόλη μου, τα Τρίκαλα. Βλέπω νεαρά παιδιά να πηγαίνουν στα γυμναστήρια , να ασχολούνται με αυτό το άθλημα και είναι ένα ωραίο συναίσθημα και ελπίζω κάποια στιγμή να βγουν και πρωταθλητές από την πόλη. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πολύ καλή δουλειά. Ενας από αυτούς είναι ο δάσκαλός μου ο Φώτης ο Γεωργόπουλος.

-Τι θα ήθελες να πεις σε ένα νεαρό αθλητή που αρχίζει να ασχολείται με το άθλημα;

Αρχικά να αγαπάει το άθλημα και όχι τη δόξα. Αρχίζοντας αυτό το άθλημα θα μάθει να έχει πειθαρχία στη ζωή του και να σέβεται.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογενειά μου που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια και με στηρίζει και σε όλο αυτό που πάω να ξεκινήσω. Τον προπονητή και δάσκαλό μου κ. Φώτη Γεωργόπουλο, το γυμναστή μου κ. Στέλιο Παπαδόπουλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ "ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ"