Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016 06:35 από

Θα είναι πιο αμφίρροπο το φετινό πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΤ

Το νέο πρωτάθλημα της Α' Ερασιτεχνικής ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και το Trikalascore αναλύει τα δεδομένα στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του νομού

Η αλήθεια είναι ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια η Α' ΕΠΣΤ δεν ήταν και τόσο ελκυστική, κυρίως όσον αφορά την κορυφή, καθώς δύο ή και μία ομάδα μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον.

Μάλιστα το ενδιαφέρον ατονούσε όσο περνούσαν οι αγωνιστικές με αποτέλεσμα αρκετά ματς πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, να έχουν ξεκαθαρίσει σχεδόν όλα, όσον αφορά τον πρωταθλητή, αλλά τις ομάδες που υποβιβάζονται.

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι φέτος θα παρακολουθήσουμε ένα πρωτάθλημα πιο αμφίρροπο σε όλα τα επίπεδα.

Κατ' αρχήν, υπάρχουν τουλάχιστον 4-5 ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Φήκη, Κρύα Βρύση, Θύελλα Μεγαλοχωρίου και Διγενής Νεοχωρίου, δείχνουν τα δόντια τους από τα φιλικά και απ'ότι φαίνεται και οι τέσσερις αυτές ομάδες έχουν ως στόχο τον πρωταθλητισμό και την άνοδο στη Γ' Εθνική που φέτος θα είναι απευθείας, δίχως αγώνες μπαράζ.

Στις ομάδες αυτές θα πρέπει να προσθέσουμε και τα Μετέωρα που μόνο με το όνομα και τη βαριά φανέλα τους, σίγουρα έχουν τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσουν.

Αλλά πέρα από τις προαναφερθείσες ομάδες, υπάρχουν πολλά ακόμη σωματεία που ενισχύθηκαν και δείχνουν αρκετά δυνατά, για να κάνουν ζημιές στους ισχυρούς, όπως το Καστράκι, η Φαρκαδόνα, η Αγία Μονή, τα Σαράγια, ο Πυργετός, οι Καρυές και φυσικά η Δήμητρα/Απόλλων που φέτος, αν και πιο νεανική από ποτέ αναμένεται να είναι και πάλι ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Βέβαια και οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, έχουν ισχυροποιηθεί σε σχέση με πέρυσι , δείγμα του αυξημένου ενδιαφέροντος που δείχνουν όλοι οι παράγοντες για το φετινό πρωτάθλημα της Α' Ερασιτεχνικής.

Οι 18 "μονομάχοι" της Α' ΕΠΣΤ παίρνουν θέση και μας υπόσχονται ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα, με ποιοτικό θέαμα και φυσικά το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το φινάλε.

Θα είναι ευχής έργον και ο κόσμος να στηρίξει και φέτος την πρώτη Ερασιτεχνική κατηγορία, δίνοντας κάθε Σάββατο βροντερό παρών στα γήπεδα του νομού και στηρίζοντας παράλληλα τη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλουν οι παράγοντες των σωματείων, εν μέσω της οικονομικής κρίσης.