Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017 02:11 από

ΑΕΦ: Από τα σαλόνια της Γ Εθνικής στον προσωρινό αφανισμό

Στο άκουσμα της είδησης πως η ΑΕΦ δε θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Α' Ερασιτεχνικής, αρκετός κόσμος αιφνιδιάστηκε και σίγουρα μιλάμε για μία μαύρη σελίδα για το ιστορικό αυτό σωματείο

Πως έφτασε όμως εδώ η ιστορική ΑΕΦ; Πως η ομάδα που πριν δύο χρόνια τέτοια εποχή ετοιμαζόταν να συμμετάσχει στη Γ' Εθνική κατηγορία, γνωρίζοντας δόξες και μεγαλεία, εξαφανίστηκε σήμερα από τον ποδοσφαιρικό χάρτη του νομού;

Για όσους γνωρίζουν καλά πράγματα και καταστάσεις, είναι ξεκάθαρο ότι ο Γιώργος Χαλβατζάς, που για πολλά χρόνια βρισκόταν στον προεδρικό θώκο του σωματείου, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος είχε ταυτίσει την παρουσία του με την ύπαρξη της ΑΕΦ.

Ο ίδιος στηρίχτηκε όλα αυτά τα χρόνια από ελάχιστους ανθρώπους, λίγους καλούς συνεργάτες, μετρημένους στα δάχτυλα, όπως ο Νίκος Θεοδώρου και αυτοί έκαναν τα πάντα στην ομάδα.

Στην εποχή Φραγκούλη και όταν ήρθε η μεγάλη άνοδος στη Γ' Εθνική, ξαφνικά κάποιοι άνθρωποι, βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα, άλλοι επιθυμώντας να έχουν κάποιο οικονομικό όφελος μέσα από αυτή την ιστορία, κάποιοι άλλοι για να επωφεληθούν πολιτικά ή επαγγελματικά.

Εκείνο το διάστημα είχε γεμίσει το Facebook με Selfie, δήθεν ανθρώπων που αγαπούσαν την ΑΕΦ, παριστάνοντας εκείνο τον καιρό τους οπαδούς.

Με το που πήρε ο κατήφορος την ομάδα, έπειτα από τη φυγή Φραγκούλη, όλοι αυτοί εξαφανίστηκαν ξαφνικά από το γήπεδο, για ευνόητους λόγους.

Στην κερκίδα και γύρω από την ομάδα παρέμειναν οι συνήθεις "ύποπτοι" ο Χαλβατζάς και  λίγοι ακόμη στενοί συνεργάτες του.

Μεχρι την περσινή αγωνιστική σεζόν, όπου ο Χαλβατζάς, ζήτησε βοήθεια από κάποιους ανθρώπους για να μη σηκώσει μόνος το οικονομικό βάρος, την οποία του υποσχέθηκαν, αλλά όταν ήρθε η ώρα να γίνει το ταμείο μόνο ο πρόεδρος έβαζε το χέρι στην τσέπη.

Την ίδια ώρα στα καφενεία κάποιοι φρόντιζαν να κάνουν κριτική και να κατακεραυνώνουν τη διοίκηση, αυτούς τους λίγους ανθρώπους που είχαν απομείνει να σηκώνουν το βάρος.

Ωσπου ο Χαλβατζάς έχοντας αηδιάσει από όλα αυτά αποφάσισε να αποχωρήσει. Και τότε φάνηκε η γύμνια όλων των υπολοίπων καθώς ουδείς δε βγήκε μπροστά να συνεχίσει το έργο του απερχόμενου προέδρου.

Για να φτάσουμε τελικά στη μη κάθοδο της ΑΕΦ στο νέο πρωτάθλημα. Μια εξέλιξη που σκορπά απογοήτευση σε όλους, αλλά ίσως και να ήταν αναπόφευκτη με όλη αυτή την "άρρωστη" κατάσταση που είχε παγιωθεί εκεί.

Με την ευχή, την επόμενη χρονιά να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση και η ομάδα να επανέλθει άμεσα, γιατί το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ομάδες όπως η Φαρκαδόνα.