Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 08:36 από

Tσιμπανάκος:Δε θα με διώξει κανείς από το Βόλο

Στον Ολυμπιακό Βόλου συνεχίζεται η προετοιμασία των παικτών για το ντέρμπι της Κυριακής με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό
Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τους τρεις βαθμούς για το γόητρο, καθώς επιθυμούν να τερματίσουν όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία, ολοκληρώνοντας με αξιοπρέπεια μια χρονιά, η οποία δεν είχε την κατάληξη που όλοι επιθυμούσαν στην αρχή της περιόδου.
Και ενώ η ομάδα προετοιμάζεται αγωνιστικά και ψυχολογικά για το κυριακάτικο ντέρμπι, το περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης (19/4) σε καφετέρια του Βόλου ανάμεσα στον Αχιλλέα Μπέο και στον αντιπρόεδρο της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου, Ευριπίδη Τσιμπανάκου, προκάλεσε ποικίλα σχόλια.
Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μίλησε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico», αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον Αχιλλέα Μπέο, αλλά και στο ντέρμπι της Κυριακής με τη Νίκη. Επίσης, έκανε και την αυτοκριτική της διοίκησης, λέγοντας, πως το μεγαλύτερο μερίδιο για την μη επίτευξη του στόχου της ανόδου φέρει η διοικούσα επιτροπή.
 
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος:
 
Για το περιστατικό με τον Αχιλλέα Μπέο: «Δε θέλω να αναφερθώ στο περιστατικό. Είναι κάτι προσωπικό. Οι διαφορές λύθηκαν και θα λυθούν, εφόσον προκύψουν και άλλες. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Απλά να ξέρουν κάτι, ότι, όσο εγώ είμαι στον Ολυμπιακό, θα είμαι μπροστά και κανένας δεν μπορεί να με εμποδίσει».
Για το αν υπάρχει κάποια αντιπαλότητα με τον κ. Μπέο: «Ρωτήστε τον ίδιο, εγώ δεν έχω καμία αντιπαλότητα με κανέναν. Στην πόλη που ζω εννέα μήνες, σχεδόν μόνιμα, δεν έχω ενοχλήσει κανέναν. Όλοι ξέρουν για το ήθος μου και παρόμοιο περιστατικό δεν έχει συμβεί. Όμως όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια».
Για το αν κάποιος ήθελε να τον τρομάξει και να τον διώξει από την πόλη ή τον Ολυμπιακό: «Θα πω ξανά, πως όσο εγώ είμαι στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να με διώξει κανένας, ούτε από την πόλη ούτε από τον Ολυμπιακό. Όταν αποφασίσω εγώ να φύγω από τον Ολυμπιακό, θα φύγω. Από κει και πέρα για το περιστατικό δε θέλω να αναφέρω κάτι άλλο».
Για το αν σκοπεύει να καταθέσει μήνυση: «Σε κάποια πράγματα δεν υπάρχουν αστυνομία, μηνύσεις, δικαστήρια. Υπάρχει ο λόγος τιμής. Κάποιοι πρέπει να φοράνε παντελόνια. Το συζήτησα με τον δικηγόρο μου και δε σκέφτομαι να κάνω μήνυση, γιατί ό,τι έχω να λύσω, το λύνω».
Για το αν επιθυμεί να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και τη νέα χρονιά: «Θα το δούμε και το συζητήσουμε. Δεν είναι της παρούσης φάσης να μιλάμε γι’ αυτό το θέμα. Υπάρχει ένα παιχνίδι την Κυριακή. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι με δύο μεγάλες, ιστορικές ομάδες, τον Ολυμπιακό και τη Νίκη. Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τη Νίκη και με τους φιλάθλους της. Θέλουμε από τους φιλάθλους μας να έρθουν στο γήπεδο, να βοηθήσουν αυτήν την προσπάθεια και να είναι κοντά στην ομάδα. Από κει και πέρα εύχομαι να παιχτεί ένα ωραίο ποδόσφαιρο μέσα σε αθλητικά πλαίσια και να κερδίσει ο καλύτερος».
 
Για το αν πρόκειται να ανοίξει κάποια κερκίδα για να καθίσουν οι φίλαθλοι της Νίκης: «Ο κ. Μποτσιβάλης που ήταν στη σύσκεψη της αστυνομίας για τα μέτρα, πρότεινε να ανοίξει μία κερκίδα για τους φίλους της Νίκης, αλλά από τη στιγμή που δεν το επιτρέπει η αστυνομία, αυτό δεν θα γίνει. Οι φίλαθλοι της Νίκης είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν. Το ποδόσφαιρο είναι υγεία, είναι αθλητισμός. Δεν είναι κακοποίηση, όσο και αν κάποιοι το επιχειρούν. Με τη Νίκη δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Στα 90 λεπτά ας κερδίσει ο καλύτερος. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω στις δύο ομάδες και στον κόσμο. Έχουμε αποδείξει, ότι είμαστε φιλόξενοι σ’ αυτούς που μας φέρονται φιλόξενα».
Για την απογοήτευση που υπάρχει από το γεγονός ότι χάθηκε ο στόχος της ανόδου: «Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση. Είναι μεγάλη πίκρα και για μας και για τον κόσμο. Και εμείς δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Πρώτα εμείς ευθυνόμαστε που διοικούμε. Χωρίς να θέλω να δώσω ελαφρυντικά στη διοίκηση, σε μας δηλαδή, όταν αναλάβαμε την ομάδα δεν υπήρχε τίποτα. Υπήρχε πλήρη διάλυση από τον Φεβρουάριο του 2016. Εμείς κάναμε την προσπάθειά μας από την αρχή, έντιμα, δώσαμε τον αγώνα μας, αλλά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε, για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα».