Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016 09:45 από

Ενας λαμπρός επιστήμονας άνοιξε ιατρείο στα Τρίκαλα(ΦΩΤΟ)

'Eνας επιστήμονας, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της χειρουργικής, άνοιξε πριν λίγο καιρό ιατρείο στην πόλη των Τρικάλων

Ο λόγος για τον κ. Ευθύμιο Σ. Καφάση, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται σε μερικά από τα κορυφαία ιατρικά κέντρα της Αθήνας, ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει πολύ αξιόλογες σπουδές στην Ιταλία, κατέχοντας και τα σχετικά διπλώματα.

Μάλιστα αυτά τα χρόνια τον εμπιστεύτηκαν αρκετές γνωστές προσωπικότητες του αθλητικού, αλλά και του καλλιτεχνικού χώρου, τους οποίους χειρούργησε στο "METROPOLITAN".

Πριν λίγο καιρό, πήρε την απόφαση να εργαστεί επαγγελματικά και στην πόλη των Τρικάλων και για το λόγο αυτό, άνοιξε το ιατρείο του στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Βύρωνος και Κανούτα 1.

Θεωρείται δεδομένο ότι λόγω του δυνατού βιογραφικού του, αλλά και των ικανοτήτων του στο χώρο της Γενικής χειρουργικής και της χειρουργικής μαστού, οι συμπολίτες μας θα τον εμπιστευτούν σε θέματα υγείας, ενώ ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να πετύχει και σε αυτό το νέο σταθμό της επαγγελματικής του καριέρας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο κ. Ευθύμιος Σ. Καφάσης είναι εξειδικευμένος Γενικός Χειρουργός και χειρουργός μαστού.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο του Πειραιά στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 59 και στο κέντρο των Τρικάλων στην οδό Βύρωνος και Κανούτα 1.

Μεγάλο μέρος των σπουδών του και της χειρουργικής του εμπειρίας έχει διεξαχθεί στο εξωτερικό.

Είναι κάτοχος πτυχίου με άριστα της Ιατροχειρουργικής σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza’’. Από φοιτητής ακόμη στο πανεπιστήμιο της Ρώμης και επί σειρά ετών δίπλα στον καθηγητή Prof. V.Sciaca, απέκτησε μεγάλη εμπειρία στις χειρουργικές τεχνικές και εμβάθυνε στην χειρουργική παθολογία. Εκπόνησε πτυχιακή διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης “La sapienza” μετά από διετή πειραματική και κλινική προσωπική συνεχή ενασχόληση υπό την επίβλεψη του Prof.V.Siaca.

Την εκπαίδευσή του για την απόκτηση του τίτλου του Γενικού Χειρουργού συμπλήρωσε στην Ελλάδα σε μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας (Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "ΜΕΤΑΞΑ", Νοσοκομείο "ΣΩΤΗΡΙΑ"). Μετά την απόκτηση της ειδικότητας του Γενικού Χειρουργού έκανε stage εξειδίκευσης στις παθήσεις του μαστού και στην χειρουργική του μαστού στην HUMANITAS BREAST UNIT στο Μιλάνο (Ιταλία).

Διετέλεσε συνεργάτης Γενικός Χειρουργός μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων των Αθηνών έως το 2010. Από το 2010 έως τον Νοέμβριο του 2015 εργάστηκε ως Επιμελητής Χειρουργός στο Νοσοκομείο “METROPOLITAN”.

Από το 2015 ο Χειρουργός κ. Ε. Καφάσης με την Χειρουργική ομάδα του, είναι συνεργάτης Γενικός Χειρουργός και Χειρουργός Μαστού μεγάλων ιδιωτικών Θεραπευτηρίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ποικίλων και διαφορετικών αναγκών των ασθενών του που προέρχονται από όλη την Ελληνική επικράτεια. Τα συνεργαζόμενα ιδρύματα είναι:

Metropolitan, Ιασώ Genaral και Ιασώ Θεσσαλίας, Ιατρικό Αθηνών, Βιοκλινική Πειραιώς, Μητέρα.

Ο κ. Καφάσης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με συναδέλφους του ιατρούς άλλων ειδικοτήτων (παθολόγοι, γαστρεντερολόγοι, γυναικολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί, ορθοπεδικοί, δερματολόγοι, ογκολόγοι και άλλοι) για τους ασθενείς που του εμπιστεύονται, για την εκτίμηση, την σωστή αντιμετώπιση και επίλυση των χειρουργικών τους προβλημάτων.

Ο κ. Καφάσης είναι επιστημονικός συνεργάτης της μονάδας μαστού του Νοσοκομείου"ΜΕΤΑΞΑ". Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Ελληνικών και διεθνών συνεδρίων με παρουσιάσεις, ομιλίες,εργασίες και posters.Συνεχίζει ανελλιπώς την ενημέρωσή του στα θέματα του πεδίου της Γενικής Χειρουργικής και χειρουργικής μαστού παρακολουθώντας τα κυριότερα Ελληνικά και διεθνή συνέδρια και ημερίδες. 

Στο κλινικό ενδιαφέρον του Γενικού Χειρουργού Κου Ε.ΚΑΦΑΣΗ περιλαμβάνονται:
- παθήσεις του μαστού (καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του μαστού, μαστολογικός έλεγχος και μαστολογική παρακολούθηση, χειρουργική του μαστού)
- παθήσεις της χοληδόχου κύστης (χολολιθίαση, πολύποδες χοληδόχου κύστης, χολική λάσπη)
- παθήσεις του πρωκτού (αιμορροΐδες, ραγάδες του πρωκτού, συρίγγια, περιεδρικά αποστήματα)
- παθήσεις του κοιλιακού τοιχώματος (βουβωνοκήλες, ομφαλοκήλες, μετεγχειρητικές κήλες, επιγαστρικές κήλες)
- χειρουργική ογκολογία και παθήσεις του παχέος και του λεπτού εντέρου (εντερεκτομή, κολεκτομή)
- κύστη κόκκυγος
- όγκοι δέρματος όπως σπίλοι (ελιές), λιπώματα, κύστεις, θηλώματα, ογκίδια
- παθήσεις των νυχιών (ονυχοδυστροφίες, είσφρυση όνυχος)
- συρραφή και καθαρισμός τραυμάτων
- καθαρισμός κατακλίσεων, ελκών
- διαβητικό πόδι

Στην Νοσοκομειακή θητεία του ιατρού περιλαμβάνονται Νοσοκομεία:
- του εξωτερικού (UMBERTO I Ρώμη, HUMANITAS RESEARCH HOSPITAL Μιλάνο)
- και της Ελλάδος (ΜΕΤΑΞΑ, ΣΩΤΗΡΙΑ, μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια).

Ο ιατρός είναι τακτικό μέλος των εταιρειών: 
- Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία
- Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ)
- Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Κήλης
- Ελληνική Εταιρεία Γηριατρικής Χειρουργικής
- Ελληνική Εταιρεία Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής 
- ESMO (European Society for Medical Oncology)
- ESO (European Scool of Oncology)
- Scuola Italiana di Senologia
- Ευρωπαϊκή Εταιρεία Μαστολογίας (EU.SO.MA.)