Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 12:21 από

Κόντρα για τη διεξαγωγή του αγώνα Εφηβικού πρωταθλήματος Ικάρων-Φαλώρειας

Η διεξαγωγή της αναμέτρησης εφηβικου πρωταθλήματος ανάμεσα στους Ικάρους και τη Φαλώρεια πυροδότησε κόντρα μεταξύ των δύο σωματείων

Οι 'Ικαροι ζήτησαν την αναβολή της αναμέτρησης, η οποία ορίστηκε κανονικά από την ΕΣΚΑΘ, επικαλούμενοι την απουσία τεσσάρων καλαθοσφαιριστών τους.

Μάλιστα νωρίτερα εξέδωσαν και την παρακάτω ανακοίνωση:

    Η ομάδα των Ικάρων από φέτος αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, παίζοντας στη μισή σχεδόν Ελλάδα και έχοντας σε συντριπτική πλειοψηφία Τρικαλινούς αθλητές, συμβάλλει στην ανάδειξη Τρικαλινών αθλητών σε Πρωταθλήματα εθνικής εμβέλειας και υψηλού επιπέδου αλλά και στην συνεχόμενη αναφορά της πόλης μας σε πανελλήνιο επίπεδο.

    Μετά από μία τεράστια προσπάθεια τεσσάρων μηνών τα αποτελέσματα είναι φανερά σε όλους τους τομείς. Η πόλη των Τρικάλων αξίζει να υπερηφανεύεται για την ομάδα των Ικάρων. Στα πλαίσια λοιπόν του προγραμματισμού της ομάδας ο προπονητής αποφάσισε για μερικές μέρες την ξεκούραση των αθλητών ενόψει της Πρωτοχρονιάς, δίνοντας ολιγοήμερη άδεια στους αθλητές. Μέλη της ομάδας είναι και τέσσερα παιδιά-έφηβοι οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την άδεια θα απουσιάζουν οικογενειακώς από την πόλη των Τρικάλων έως την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018. Αυτοί οι αθλητές είναι βασικοί στη σύνθεση της εφηβικής ομάδας των Ικάρων.

    Ζητήσαμε λοιπόν από την τοπικούς διοργανωτές την ολιγοήμερη (5 ημέρες) αναβολή του αγώνα εφηβικού τουρνουά που ορίστηκε χωρίς την συγκατάθεση μας στις 30/12 /17 με αντίπαλο την ομάδα της Φαλώρειας και δυστυχώς εισπράξαμε την άρνηση και των τοπικών διοργανωτών και της αντίπαλης ομάδας. Εξάλλου υπήρξε για το ίδιο τουρνουά ολιγοήμερη μετάθεση άλλου αγώνα!!!

    Αποφασίσαμε λοιπόν την αποχή μας από τέτοιου είδους τουρνουά που αποκλειστικό σκοπό δεν έχει την ανάδειξη του αθλήματος και των αθλητών αλλά την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών. Θεωρούμε εξάλλου ότι η διαδρομή του καθενός στο χώρο του αθλήματος που αγαπούμε (ΜΠΑΣΚΕΤ) φαίνεται και αποδεικνύεται καθημερινά.

 

 

Με εκτίμηση

 Σκρέτας Κώστας

 

                      Πρόεδρος Δ.Σ.

Το Τrikalascore επικοινώνησε με τους ανθρώπους του Αιόλου, θυγατρική ομάδα του οποίου είναι η Φαλώρεια και ζήτησε την τοποθέτησή τους επί του θέματος, για να μας απαντήσουν επ'αυτού:

"Το σωματείο της Φαλώρειας ουδέποτε ρωτήθηκε αναφορικά με την αναβολή της αναμέτρησης εφηβικού πρωταθλήματος της ομάδας μας με τους Ικάρους. Θεωρούμε ότι η επιθυμία των Ικάρων να μη διεξαχθεί η εν λόγω αναμέτρηση, έχει να κάνει με οικονομικούς λόγους, που αφορούν τα έξοδα διεξαγωγής του παιχνιδιού. Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι ο Αίολος παραχώρησε τέσσερις καλαθοσφαιριστές στην ομάδα των Ικάρων τους, Σαράντη, Σόγια, Ντέλλα, Θεοδώρου, προκειμένου να καταφέρουν να κατεβάσουν εφηβική ομάδα".