Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017 01:45 από

Στις ΗΠΑ για ενάμιση μήνα ο Κώστας Παπάζογλου

Στην Αμερική θα βρεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και για περίπου ενάμιση μήνα ο Κώστας Παπάζογλου, πρώην τεχνικός των Τρικάλων

Ο νεαρός τεχνικός, που ήταν βοηθός του Κώστα Φλεβαράκη για τρεις σεζόν και πρώτος προπονητής των «κυανέρυθρων» στα τέλη της δεύτερης χρονιάς, αποδέχτηκε την πρόταση του πρώην παίκτη των Τρικάλων Πορίνι να κοουτσάρει την ομάδα Mid American Unity, στην οποία είναι general manager στο περίφημο τουρνουά TBT.

Στο ΤΒΤ συμμετέχουν εξήντα τέσσερις ομάδες, οι εξήντα μετά από ψηφοφορία και οι τέσσερις μετά από προκριματικά. Χωρίζονται σε τέσσερις περιφέρειες και είναι single elimination, οπότε τα παιχνίδια μπορούν να είναι από ένα μέχρι έξι αν πας στο τελικό. Ο νικητής του τουρνουά που συνήθως είναι ομάδα που αποτελείτε από παίκτες NBA ή Ευρωλίγκα παίρνει δύο εκατομμύρια δολάρια έπαθλο, τα οποία μοιράζονται στην ομάδα. Τα περισσότερα παιχνίδια είναι τηλεοπτικά στο ESPN.

Ο Πορίνι ενημέρωσε τον Παπάζογλου ότι θα είναι ο μοναδικός ευρωπαίος προπονητής και αυτό σίγουρα είναι μεγάλη πρόκληση για τον νεαρό τεχνικό ο οποίος ήδη μελετά προτάσεις για να αναλάβει κάποια ομάδα από την νέα σεζόν.

Πορίνι και Παπάζογλου στήνουν ήδη την ομάδα τους και είναι πολύ πιθανόν σε αυτήν να συμμετάσχει και ένας άλλος παλιός «κυανέρυθρος», ο Κρις Εβανς.

Η ομάδα εφόσον πάρει και τυπικά την συμμετοχή θα συγκεντρωθεί στο Κλίβελαντ στις 20 Ιουνίου, είκοσι πέντε μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι.

Εurohoops.net