Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 01:36 από

Ο Προμηθέας περιμένει απόσυρση ομάδας για να παίξει στην Α1'!

O Φάρος Κερατσινίου πανηγυρίζει την άνοδό του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, όμως για την κατηγορία των μεγάλων ετοιμάζεται και ο Προμηθέας, τρίτος στην κατάταξη της Α2!

Ο ηττημένος του τελικού των πλέι οφ δεν τα έχει βάψει... μαύρα, άλλωστε θα ήταν άθλος να ανατρέψει το 0-2 απέναντι στον Φάρο. Για τους Πατρινούς ο πραγματικός τελικός ήταν η σειρά με τον Εθνικό Πειραιά, γι αυτό και το μπρέικ της περασμένης Τετάρτης στην Καλλιθέα πανηγυρίστηκε σαν άνοδος.

O Ευάγγελος Λιόλιος, πρόεδρος του Προμηθέα, θέλει να δει την ομάδα του στην Α1 και ήδη έχει κάνει την απαραίτητη προεργασία. Αλλωστε και πέρυσι η 3η ομάδα, το Λαύριο, ανέβηκε στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ όταν δήλωσε αδυναμία συμμετοχής η Δράμα, το ίδιο θέλουν να κάνουν και τώρα οι Πατρινοί. Πλέον, χάρη στην 3η θέση δεν χρειάζεται εξαγορά ΑΦΜ άλλης ΚΑΕ (με ό,τι κακό συνεπάγεται αυτό λόγω παλαιών χρεών), η ανακατάταξη μπορεί να γίνει και με την απόσυρση μιας ομάδας που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1.

Πολλά ακούγουνται για τρεις ομάδες της Α1 που είναι διατεθειμένες να παραχωρήσουν τη θέση τους (Κηφισιά, Κόροιβος, Τρίκαλα), αλλά τίποτα επίσημο. Αλλωστε ο Κόροιβος εξέδωσε ανακοίνωση και διέψευσε τη φημολογία. Από την άλλη, βέβαια, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής παραδέχθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ότι ο Ηρακλής συζητά να αγοράσει τη θέση των Τρικάλων, ενώ δεν είναι ψέμα ότι έγιναν συζητήσεις και μεταξύ Κηφισιάς - Δούκα, δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Οι διεργασίες είναι πολλές, την επόμενη σεζόν τα έσοδα από τηλεοπτικά και χορηγίες θα μειωθούν και πολλές ΚΑΕ το... σκέφτονται αν θα παραμείνουν στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Από την άλλη, έρχεται στο προσκήνιο η ισχυρή οικονομικά Κύμη, που δεν χρειάζεται τα έσοδα από την κεντρική διαχείριση και μπορεί να κινηθεί από μόνη της δίχως κανένα απολύτως πρόβλημα και φυσικά ο Προμηθέας, που ως πρώτος επιλαχόντας από την Α2 θα κινεί μόνος του την αγορά.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρόεδρος του Προμηθέα είναι πανίσχυρος οικονομικά, άλλωστε πρόκειται για τον mr Coffee Island, ιδιοκτήτη της πασίγνωστης εταιρείας καφέ που κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα. Και ο ίδιος ο Ευάγγελος Λιόλιος, θέλει να δει από την επόμενη κιόλας σεζόν την ομάδα του στην Α1. Μάλιστα έχει αποφασιστεί ότι ο Μάκης Γιατράς δεν θα είναι στον πάγκο την επόμενη σεζόν, θα είναι Γενικός Διευθυντής και φαβορί για να τον διαδεχθεί είναι ο Χάρης Μαρκόπουλος.

Τι γίνεται με τον Φάρο; Έγραψε ιστορία με την άνοδό του στην Α1, το πανηγύρισε, αλλά ουδείς μπορεί να προβλέψει το μέλλον του. Ακούγεται έντονα ότι δεν θα αγωνιστεί στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και θα παραχωρήσει τη θέση του στον πρώτο επιλαχόντα (δηλαδή τον Προμηθέα), αλλά οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί. Μπορεί εν τέλει να αγωνιστεί ο Φάρος στην Α1, μπορεί να δώσει τη θέση του σε άλλο σύλλογο (μέσω συγχώνευσης ή αποχώρησης), αν και εφόσον προκύψει συμφωνία. Απλά ο Προμηθέας έχει σε κάθε περίπτωση προβάδισμα, διότι δεν χρειάζεται συγχώνευση, απορρόφηση ή διάλυση κάποιου σωματείου, απαιτείται μόνο να μην δηλώσει συμμετοχή μια ομάδα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλά σενάρια που αφορούν και στις πιο κάτω κατηγορίες. Οπως για παράδειγμα ότι ο Χολαργός θέλει να πάρει τη θέση της Λιβαδειάς, ενώ και το Περιστέρι ψάχνει να αγοράσει θέση στην Α2. Είναι άλλωστε η νέα μόδα της εποχής αυτές οι συναλλαγές στο μπάσκετ, ας μην ξεχνάμε πως ο Δούκας πήρε τη θέση του Αετού το περασμένο καλοκαίρι.